امروز : شنبه ۲۴ شهریور ۰۳ - Saturday 14th September 24

راما نامی: جوانها آینده سینمای ایران را تشکیل خواهند داد - کلبه سرگرمی و کولاک

گفتگوی اختصاصی کلبه سرگرمی با تهیه کننده و کارگردان

راما نامی: من عاشق سینمای مستند هستم

راما نامی، متولد چهار دی ماه هزار و سیصد و شصت و چهار، تهران، کارگردان، نویسنده، تهیه کننده، کارگردان، آهنگساز و خواننده که در کارنامه هنری این هنرمند می توان به تهیه کنندگی آثار اقتباس در سینما، قصه ترانه، داستان عکس، جان صحنه و پخش موزیک های تنهام گذاشتی، زخم کاری، پیتوک و بغض اشاره کرد، با راما نامی که دستی هم در عکاسی دارد و دو کتاب ازدحام خالی از تو (مجموعه شعر) و چهار راه ژاپن (فیلم نامه) به قلم او منتشر شده است گفتگویی صمیمی داشته ایم که با هم می خوانیم‌

 سلام آقای نامی عزیز، خیلی ممنون که وققتان را در اختیار ما قرار دادید با توجه به مشغله کاری که دارید.

سلام، من هم سلام عرض می کنم خدمت شما و مخاطب های این گفتگو در مجله کلبه، در خدمتتان هستم.

جناب نامی چون حوزه فعایت شما در زمینه های مختلف هنری است و وقتی داشتم در مورد سوابق شما جستجو می کردم اینقدر گسترده بود، می خواهم از شما خواهش کنم به صورت تفکیک شده در هر حوزه این گفتگو را پیش ببریم.

خواهش می کنم.

در ابتدا در حوزه فیلم کوتاه که شما به عنوان تهیه کننده و کارگردان و نویسنده فعالیت دارید، اگر لطف کنید در مورد کارهایی که در این حوزه داشته اید بفرمایید؟

من تقریبا بالای بیست فیلم کوتاه را تهیه کرده ام و در برخی از فیلم ها به عنوان کارگردان و نویسنده و مشاور حضور داشته ام، تقریبا بالای یک دهه می شود که در این حوزه فعال هستم.

در مورد این فیلم ها و فضای آنها صحبت می کنید؟

فیلم کوتاه بنفش که به معضلات اجتماعی می پردازد که نویسندگی و کارگردانی کار را به عهده داشته ام، فیلم کوتاه لاشخور که در مورد اعتیاد است که به هر حال جزء آسیب هایی است که خیلی از خانواده ها و جامعه درگیر آن هستند که باز هم نویسندگی و کارگردانی کار به عهده من بود، فیلم کوتاه انطباق که در مورد درگیری ذهنی یک نویسنده با اندیشه های خودش است که در فضایی فلسفی اتفاق می افتد و از لحاظ اجرا فرمی را انتخاب کرده ام که با کارهای دیگر من در حوزه کارگردانی خیلی متفاوت است و کارهایی که به عنوان تهیه کننده بوده ام فیلم کوتاه هجوم که در مورد جنگ ایران و عراق بود، فیلم پرچم های کهنه صلح که در مورد تبعات جنگ در جهان است و یک کار اقتباسی است، فیلم کوتاه سکوت، قضاوت، باور سرد، خوف و اتاق من که به مواجهه یک زن با یک مشکل در زندگی خودش می پردازد و خیلی از کارهای دیگر که الان حضور ذهن ندارم.

آقای نامی همانطور که می دانیم حوزه فیلم کوتاه بازده مالی ندارد، دلیل ماندن شما در این حوزه چیست؟

خواستگاه فیلم کوتاه در جشنواره ها است و دلیل من برای ورود به این حوزه حمایت از جوان هایی است که بسیار با استعداد هستند و آینده سینمای ایران را تشکیل خواهند داد، اینکه به نظر من فیلم کوتاه بسیار مهمتر از فیلم بلند است و حرف هایی که در این حوزه در قالب فیلم کوتاه بیان می شود بهتر و تاثیرگذارتر از فیلم های بلند است.

شما در سه سال اخیر در زمینه مستند تولیداتی انجام داده اید که واقعا باعث حیرت خود من شده است، مجموعه مستندها و فیلم های مستندی که فارغ از هر گونه مبالغه واقعا کارهای ماندگاری در این حوزه است، در مورد کارهای مستندتان هم صحبت می کنید؟

ممنون شما لطف دارید، سال نود و هشت شروع به ساخت مجموعه مستند اقتباس در سینما کرده ایم که یک پروژه عظیم بود و به شدت نیاز به ساخت همچین مستندی را حس کردم و با همکاری مجتبی سعادت این مجموعه را به پایان رساندیم، اقتباس در سینما یک مجموعه هشت قسمتی است که به بررسی و آسیب شناسی مقوله اقتباس می پردازد و اساتید و بزرگان سینمای ایران جلوی دوربین این مستند آمده اند (استاد علی نصیریان، کیومرث پوراحمد، هوشنگ مرادی کرمانی، محمد بهشتی، ابراهیم فروزش، رسول صدر عاملی، بهروز افخمی و…) که به جرات می توانم بگویم یک اثر پژوهشی ماندگار در این حوزه است، تقریبا سه سال فیلمبرداری و مراحل تدوین و اصلاح رنگ طول کشید و هم اکنون در سایت هاشور قابل دیدن است، یک مجموعه دیگر هم به اسم داستان عکس بود که ایده خیلی جالب و جذابی داشت و به شکلی تاریخ شفاهی ایران محسوب می شود، ما سراغ عکس هایی رفته ایم که مخاطب با آنها خاطره دارد اما نمی داند عکاس آن عکس چه کسی بوده و چه اتفاقی هایی برای ثبت آن فریم افتاده است، در مستند داستان عکس خالقان عکس ها از خاطرات و چگونگی ثبت آن لحظات می گویند، عکس هایی همچون (استاد شجریان، حسین پناهی، حسین منزوی، شهید چمران و…) که داستان عکس هم در چهار قسمت در سایت هاشور قابل دیدن است، یک سری مستند پرتره هم از هنرمندان در حوزه های مختلف هنری تهیه کرده ام شامل مستند جان صحنه (پرتره سیامک صفری) مستند و جلال (پرتره جلال پیشواییان) گفتگو با فریده سپاه منصور و مستندی پژوهشی درباره فیلم نامه و ارتباط با اجرا.

چرا اینقدر سینمای مستند را پیگیری کرده اید؟

سینمای مستند برای من سینمای آگاهی بخش است و فقط عشق به سینما و مستند سازی کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند را در این فضا نگه داشته است و من هم به طبع عاشق مستند هستم.

خب جناب نامی می خواهم وارد فضای کارهای موسیقی شما بشوم، از کجا شروع کنیم؟

من از سال هفتاد و هشت فعالیت خودم را در موسیقی شروع کرده ام و در حوزه های آهنگسازی و تنظیم ملودی و خوانندگی فعالیت دارم، در خوانندگی در سبک های پاپ، راک، پاپ کلاسیک پانکراک و کلاسیک فعالیت دارم، علاوه بر این در حوزه موسیقی الکترونیک فعالیت های بسیاری انجام داده ام که استاد محمد نوری و تورج شعبانخانی در این راستا خیلی به من کمک کرده اند.

در مورد کارهایی که در زمینه موسیقی منتشر کرده اید و یا در آینده منتشر می شود هم می گویید؟

سه آلبوم موسیقی آماده پخش دارم که در این آلبوم ها با دوستانم میلاد عدل، رضا سورتیجی، کاوه یغمایی و آرمان مهربان همکاری داشته ام تا سبکی نوین و مختص به خودم را داشته باشم، می خواهم تلفیقی از تمام سازها در کنار هم و موسیقی در سطح بین الملل به وجود بیاورم و لحن و تحریر های مختص به خودم را ارائه کنم.

پس در حوزه نوازندگی هم فعالیت جدی دارید؟

بله و ساز تخصصی من پرکاشن، درام و هنگ درام است.

در موسیقی با چه شاعرانی همکاری داشته اید؟

تعدادشان زیاد است اما با شاعرانی همچون علیرضا آذر، شادروان حسین منزوی، گلناز سادات میر ترابی و…

در مورد ویژگی های موسیقی تان که به عنوان یک انقلاب موسیقیایی از آن یاد می کنید، بیشتر توضیح می دهید؟

من در موسیقی از سبک های تکراری و تقلیدی بسیار دوری می کنم، ویژگی های سبک من نه پاپ، نه راک و نه کلاسیک است، من در سبک خودم یک فضای تلفیقی از تمامی سبک ها را به وجود آورده ام، تلفیق سبک ها کار سختی است به خصوص در خوانندگی و به نظر من مخاطب موسیقی من از هر ملیتی در جهان است.

برگردیم به حوزه تصویر و سینما، شما در سال گذشته یک برنامه گفتگو محور سینمایی به اسم مولن روژ تهیه کردید که بسیار مورد استقبال واقع شد و نسبت به برنامه های مشابه بسیار متفاوت بود.

بله برنامه مولن روژ با اجرای خسرو نقیبی عزیز بود که در ایام جشنواره فیلم فجر ضبط و آماده ارائه شد و در آن فیلم های جشنواره با حضور عوامل و بازیگران مورد بررسی قرار می گرفت، من جای خالی یک برنامه تحلیلی و گفتگو محور را آنطور که مورد نظرم بود خالی می دانستم و تصمیم گرفتم این برنامه را تولید کنم.

و یک برنامه هم در حوزه موسیقی با اجرای خودتان ساخته اید، درست می گویم؟

بله این برنامه هم با حضور صاحب نظران حوزه موسیقی در سبک های مختلف است، گفتگو در مورد موسیقی، معرفی آلبوم های روز، موسیقی فیلم و نقد آثار موسیقیایی از جمله موارد این برنامه با اجرای خودم است.

آقای رامی شما چند کتاب هم منتشر کرده اید، در مورد آنها هم صحبت کنیم؟

کتاب شعرم که به دو زبان فارسی و انگلیسی است که مجموعه ای از شهر های سپید من است، فضای شعرهای کتاب فضای اجتماعی است و یک مجموعه داستان کوتاه هم دارم که هفت داستان را در بردارد و فضای داستان ها دغدغه هایی بوده که برای من همیشه مهم بوده و از مواجه من با فضای پیرامونم نشات می‌ گیرد، یک فیلم نامه بلند سینمایی هم دارم که در مراحل چاپ است.

همین حالا یک سوال چالشی برای من پیش آمد که شما چطور وقت می کنید به همه این کارها برسید؟

من معمولا در طول شبانه روز چهارده ساعت به صورت مفید در حوزه های هنری که علاقه دارم کار می کنم و عقیده دارم باید کار کرد و کار خوب ارائه داد.

و در چه زمینه های هنری که احتمالا من نمی دانم فعالیت دارید؟

خب من به زودی نمایشگاه عکسم را برگزار می کنم که حدودا شصت عکس که در طول پنج سال گذشته از سفرهای من در نقاط مختلف ایران و در سبک های مختلف بوده ارائه می شود.

کاری مانده که در حوزه هنر انجام نداده باشید؟

خواهش می کنم! این مجموع کارها در واقع دغدغه های من از دوران نوجوانی تا امروز است.

و در مورد کارهای آینده تان هم صحبت کنید؟

تصمیم دارم یک فیلم سینمایی را جلوی دوربین ببرم که موضوع اجتماعی دارد و فیلمنامه آن را خودم نوشته ام، فکر می کنم کار جذاب و خوبی بشود و احتمالا یک فیلم هم در خارج از کشور تولید کنم، در زمینه مستند هم چند کار پرتره از زندگی بزرگان حوزه سینما و موسیقی کشور را شروع کرده ایم و به زودی آماده نمایش می شود.

ببخشید در مورد تحصیلات دانشگاهی تان هم اگر اشاره ای داشته باشید ممنون می شوم.

sdabocconi دانشگاه
business simulation رشته
european association مدرک مد و فشن استایل
رشته رهبری و مدیریت دارمoxford home studycenter از دانشگاه
از دانشگاه هنر ایتالیا رشته پادکست
مهارت ارتباطیinternational business management institute از

ممنون آقای نامی از وقتی که گذاشتید و بسیار از مصاحبت با شما و فعالیتهایتان که واقعا مایه مباهات است قدردانی می کنم، حرف پایانی شما برای مخاطبان مجله کلبه سرگرمی؟

خواهش می کنم، من هم از این گفتگو لذت بردم و به امید اعتلای فرهنگ کشورم و آسایش و رفاه و سلامتی برای مردم کشورم، از دوستانم دکتر مهدی محرابی و صالح صارمی که در پروژه های هنری مشوق و کنار من بوده اند تشکر می کنم، به یک مورد هم دوست داشتم اشاره کنم، در مورد سرقت ایده ها و کپی برداری هایی است که در این سال ها متاسفانه شاهد آن بوده ایم و این اتفاق برای من و یکی از برنامه هایی که تولید کرده ام پیش آمد، در کل امیدوارم دیگر شاهد این نوع اتفاق ها در زمینه هنر نباشیم.

instagram: rama_nami

گفتگو: طاهره بخشی
عکس: نسرین رستمی

تاریخ انتشار : 07 اکتبر 23 دیدگاه : بدون دیدگاه